Roostermaker

Vanwege de (vroeg)pensionering van onze huidige roostermaker, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij die proactieve, zelfstandige roostermaker die geen uitdaging uit de weg gaat? Als roostermaker zorg je er samen met je collega voor dat de lessen van het Christelijk Lyceum voor de leerlingen én docenten zo optimaal mogelijk zijn ingepland. Spreekt dit je aan, lees dan snel verder.  

Dit ga je doen 
Je werkt samen met onze ervaren roostermaker, die daarnaast Foletabeheerder is voor onze school. Samen met je collega-roostermaker ben je verantwoordelijk voor het dag-, week- en basisrooster van onze school. Hiervoor gebruiken we het roosterprogramma Zermelo. Je voert zelfstandig werkzaamheden uit die horen bij het dag- en weekrooster, waaronder het verwerken van ziek- en afwezigheidsmeldingen, het doorvoeren van lokaalwijzigingen, het inroosteren van activiteiten en het maken van surveillanceroosters. Samen tref je voorbereidingen voor het basisrooster, zoals bijvoorbeeld randvoorwaarden instellen en beschikbaarheidseisen en -wensen van docenten verwerken. Bij afwezigheid of ziekte vervang je elkaar. 

Op het Christelijk Lyceum is het vakkenaanbod in de bovenbouw breed. Hoe zorg je dan toch voor goede leerlingroosters én werkbare docentroosters? Daarnaast is onze school momenteel nog verspreid over twee locaties: een hoofdlocatie aan de Jachtlaan en een nevenlocatie aan de Blekersweg. Dat brengt de nodige (rooster)uitdagingen met zich mee, want hoe zorg je ervoor dat de collega’s niet te vaak hoeven te pendelen tussen de twee locaties?  

Je voert je werkzaamheden op locatie (in een ruim opgezet kantoor, voorzien van alle benodigde functionaliteiten) uit, maar kunt in overleg ook een dag of dagdeel thuiswerken. Als roostermaker ben je onderdeel van ons fijne OOP-team, bestaande uit zo’n 20 collega’s.  

Hier ga je werken: Het Christelijk Lyceum ? 
Het Christelijk Lyceum is een christelijke school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Leerlingen krijgen er naast uitstekend onderwijs alle ruimte om talenten te ontwikkelen. In het klassieke schoolgebouw staat leren centraal. Er is een divers aanbod van talentklassen (als sport, kunst, science en Spaans) en veel aandacht voor kunst en cultuur. Er wordt daarnaast aandacht besteed aan wetenschapsoriëntatie: op het vwo maken leerlingen kennis met de WON-academie en op het gymnasium de Da Vinci-lessen.? 

Onze school is opleidingsschool en staat bekend om de goede begeleiding van startende docenten.? 
Op de?website van het Christelijk Lyceum?vind je meer informatie over onze school.? 

Jij brengt mee: 

  • Je bent een zelfstandige werkende roostermaker. Heb je al ervaring als roostermaker in het voortgezet onderwijs en met het roosterprogramma Zermelo? Dat is een absolute pré! Heb je nog geen ervaring als roostermaker en/of met de basisroosterwerkzaamheden in Zermelo? Dan start je met het volgen van een opleidingstraject.  
  • Je bent allround ict-vaardig. 
  • Je bent een pragmatisch persoon, die denkt in oplossingen. Je duikt in de informatie, maar graaft ook weer niet te diep en durft waar nodig zelfstandig knopen door te hakken.  
  • Je bent flexibel en stressbestendig, ook als het even uitdagend is. 
  • Je weet om te gaan met (opbouwende) kritiek.  
  • Je neemt initiatief en voor jou is het vanzelfsprekend dat je op de hoogte blijft van nieuwe (vak)ontwikkelingen. 
  • Je bent vier dagen in de week beschikbaar (werkdagen in overleg). Op ten minste drie dagen ben je vanaf 7.00 uur beschikbaar voor dagroosterwerkzaamheden (op locatie of vanuit huis).  

Hier hoor je straks bij: De Veluwse Onderwijsgroep 
Als medewerker van de Veluwse Onderwijsgroep ben je onderdeel van een onderwijsnetwerk van 27 scholen en een servicebureau, waar collega's dezelfde passie delen: het beste onderwijs bieden aan onze ruim 13.000 leerlingen. Met scholen voor voortgezet onderwijs en (speciaal) basisonderwijs, unieke onderwijsconcepten, een talentpool en verschillende denominaties (katholiek, openbaar, protestant christelijk), hebben we veel smaken in huis. Elk van onze 27 scholen heeft een eigen identiteit, kracht en uitdagingen waaraan jij als leraar of ondersteuner je steentje kan bijdragen. Onze verscheidenheid aan scholen biedt de mogelijkheid om voor een school te kiezen die bij je past, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de voordelen van het werken bij een groot onderwijsbestuur. Denk aan interne mobiliteit en het leren van en met collega's van verschillende scholen in kennisnetwerken of tijdens gezamenlijke bijeenkomsten. 

Dit bieden wij: 

  • Met ingang van 1 maart 2025 een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast
  • Circa 0,7-0,8 fte – reguliere uren 
  • Vier dagen per week; werkdagen in overleg 
  • OOP-functie schaal 8, minimaal € 2.683,- en maximaal € 4.055,- bij een fulltime dienstverband  
  • Ontwikkelmogelijkheden: studieverlof en opleidingsbudget 
  • Reiskostenvergoeding 
  • Eindejaarsuitkering  
  • Flexibele arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. vitaliteitsregeling en fietsplan 

Enthousiast? 
Solliciteer! Wij zorgen er dan voor dat we snel met elkaar in contact komen. Voor een gesprek met een goede roostermaker maken we graag tijd. De vacature staat open tot en met donderdag 24 oktober 2024. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, ontvang je daarvoor uiterlijk maandag 4 november een uitnodiging. Gesprekken voeren we in de week van 11 t/m 15 november.  Wacht niet te lang met reageren, want zodra de juiste kandidaat en wij elkaar hebben gevonden sluiten we de vacature. We zijn heel benieuwd naar jou!  
 
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gerrine Lankhaar, rector. Je kan haar bellen op 06-41045442 of stuur een bericht naar: g.lankhaar@veluwseonderwijsgroep.nl.  

Klik op de sollicitatiebutton om te solliciteren. 

Ben je een collega van de Veluwse Onderwijsgroep en wil je solliciteren? Ga dan via SharePoint naar de tegel vacatures.  

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel! 

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie